Pravni predmeti u srednjim školama

Predavala sam sve pravne predmete u srednjoj stručunoj školi. Činjenica da su  učenicima, pogotovo uvodni predmeti Državno uređenje i Osnovi prava s početka vrlo teški za savladavanje (ne krivim ih zbog toga, svojevremeno sam shvatila da sam suštinu predmeta Uvod u pravo na Pravnom fakultetu u Beogradu, razumela tek na završnoj godini studija, kada sam svo pravno znanje objedinila). Inače, kada čovek pomisli na pravo – prvo mu se javi misao „bubanje“. Ali izvesno je da to tako ne mora biti. Svakodnevno se učenici voze do škole, razmenjuju stvari za žurke, kupuju i prodaju mobilne telefone, skidaju muziku i film sa interneta, žureći u školu prelaze ulicu možda i van pešačkog prelaza…. a sve su to životne situacije koji su dobri primeri za različite pravne odnose.

Ovim želim da učenicima pre svega, samo pravo – kroz pravne predmete, koje uče u školama, učinim zanimljivijim, funkcionalnijim i sadržajnijim.

O pravnipredmetiuskoli

Nastavnik pravne grupe predmeta. Diplomirani pravnik i magistar nauke poslovnog upravljanja. Vidi sve članke od pravnipredmetiuskoli

Postavi komentar